Sunday, September 27, 2015

Keshariya badam lassi (কেশারিয়া বাদাম লস্যি)...


Kesariya Badam Lassi...


Ingredients:


1 cup milk

1 cup yogurt, whipped

A generous pinch of saffron

6-8 almonds

2 tbsp sugar

A pinch of cardamom (optional)


Method:


Warm 1/2 cup of milk in the microwave for 45 seconds. Divide into two bowls. In one part, soak the saffron and in the other, the almonds for around 15 minutes.


Now, put in all the ingredients including the soaked milks into a blender and blend until smooth. Sieve and pour into glasses. Serve and devour immediately!!!

কেশারিয়া বাদাম লস্যি 

উপকরণ :

১ কাপ দুধ 

১ কাপ টক দই 

সামান্য  কেশর 

১০-১৫ টি কাঠ  বাদাম

২ টেবিল  চামচ  চিনি 

সামান্য  এলাচ গুরা 

প্রণালী :

উষ্ণ  ১/২ কাপ দুধ  দুই ভাগে ভাগ করে একটির সাথে কেশর র একটির  সাথে  কাঠ  বাদাম ভিজিয়ে  রাখত হবে।

এবার ব্লেন্ডারে সমস্ত  উপকরণ  দিয়ে  ব্লেন্ড করে নিলে তৈরি কেশারিয়া বাদাম লস্যি। 

No comments:

Post a Comment